Nagelbedplastie

Een ingegroeide teennagel (Uncus Incarnata) komt meestal voor bij een grote teen. De binnen-of buitenrand van de nagel is dan in de huid gegroeid en heeft aanleiding tot irritatie, pijn of een ontsteking. Afhankelijk van de ernst kan een nagelbedplastie worden overwogen. Dit betekent het versmallen van de nagelrand en dit op definitieve wijze.
Deze ingreep kan door Dr. De Mulder op een deskundige manier worden uitgevoerd. Deze ingreep gebeurt onder locale verdoving in het Sint-Vincentius Ziekenhuis te Deinze.
Deze ingreep kan enkel gepland worden na een consultatie bij Dr. De Mulder. Dan wordt er met u besproken of een ingreep wenselijk is, voor- en nadelen, hoe de ingreep zal verlopen, en kan er tevens bepaald worden hoeveel tijd moet worden voorzien en wat u kan verwachten na de ingreep.

Meestal kunt u onmiddellijk na de ingreep het ziekenhuis weer verlaten. Het is aangeraden de eerste uren na de operatie het been in hoogstand te brengen.

Indien u enkele uren na een ingreep pijn ervaart, kunt u een pijnstiller type paracetamol innemen.

Een 2 weken na de ingreep wordt u op de consultatie teruggezien en en wordt het verder beleid bepaald.

Nagelafwijkingen kweken of histologische onderzoekingen van de nagel kunnen ons helpen in het vinden van de goede behandeling. Knip uw nagels dus liefst niet kort af wanneer u op consultatie komt.